LEEFBAAR KRIMPEN

Bus 98 ook in 2022 nog niet in ere hersteld: Krimpenaren staan in de kou

Bus 98 ook in 2022 nog niet in ere hersteld: Krimpenaren staan in de kou

De fractie van Leefbaar Krimpen was buitengewoon verbaasd toen ze op de website van de RET de 2022 dienstregeling onder ogen kreeg. In plaats van goed nieuws, namelijk dat per 10 januari 2022  buslijn 98 weer zoals vanouds van en naar Capelsebrug rijdt, zag de fractie van de Leefbaren dat bus 98 nog steeds rondjes blijft rijden in Krimpen aan den IJssel. Als een Krimpense ‘hop-on-hop-off’ bus alleen zonder passagiers.  

Krimpenaren hebben nu twee keer zo veel reistijd

Uit onderzoek uitgevoerd door onze fractie in april  bleek dat door deze maatregel bijna elke OV reiziger te maken had met een langere reistijd, soms tot 20 minuten extra,’ legt Oscar Suijk uit. “Met alleen bus 97 die naar Capelsebrug gaat voelen inwoners zich als haringen in een ton omdat de bus zo vol zit. Dat is onwenselijk zeker nu de corona besmettingen zo hoog oplopen. Tegelijkertijd is bus 98 vaak leeg, logisch want mensen moeten ineens overstappen. Ook horen de Leefbaren dat mensen de auto pakken in plaats van de bus en bij sommige bushaltes puilen de fietsenstallingen uit omdat mensen noodgedwongen de fiets moeten pakken. ‘Op deze manier jaag je mensen uit het OV en dat is onwenselijk’.

Motie van de raad wordt niet uitgevoerd

Op 23 september jl. diende de fractie van Leefbaar samen met de lokale collega’s van de Stem een motie in om buslijn 98 zo snel mogelijk weer volgens de gebruikelijke dienstregeling te laten rijden. De motie van de Leefbaren werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen. ‘We waren blij met de steun van de voltallige raad en kregen ook veel positieve reacties van Krimpenaren. Nu blijkt dat met de nieuwe dienstregeling de wens van de gemeenteraad niet wordt gehonoreerd zijn wij natuurlijk benieuwd waarom dan niet? Onze fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W want we willen nu wel het naadje van de kous weten.’ vervolgt Suijk. “Het college van B&W heeft de gemeenteraad maar vooral de inwoners wat uit te leggen.’

Wat de fractie van Leefbaar betreft is dit dossier nog niet gesloten. “We laten onze inwoners niet in de kou (en hagel, sneeuw en regen) staan!”