LEEFBAAR KRIMPEN

Zorgen om oplopende coronabesmettingen

Zorgen om oplopende coronabesmettingen

Leefbaar Krimpen maakt zich zorgen om de toename van de coronabesmettingen in Krimpen aan den IJssel. De afgelopen week zien we de cijfers hard oplopen, zelfs hoger dan ooit. Daarnaast is de vaccinatiegraad nog steeds laag, zo rond de 77%.

Raadslid Oscar Suijk: “Leefbaar Krimpen zou graag zien dat er een mobiele of vaste locatie komt in Krimpen waar inwoners zonder afspraak naar toe kunnen gaan om een vaccinatie te halen. Dit kan enorm helpen om mensen over te halen om zich toch te laten vaccineren. Nu moeten mensen naar Capelle of verder en dat is best een drempel als je toch al twijfelt over de vaccinatie. Wij zijn van mening dat de drempel zo laag mogelijk en reisafstand zo kort mogelijk gehouden moet worden voor inwoners. Bovendien komt binnenkort de boostervaccinatie beschikbaar. Wil je dat “aantrekkelijk” maken dan zal je er in moeten voorzien dat mensen dat dicht bij huis kunnen laten doen. Daarnaast zien wij graag dat gebouw De Ark weer wordt ingericht als testlocatie. Vanwege de toenemende drukte bij het testen moeten mensen nu al uitwijken naar Delft, Den Haag of Gouda! Wij vrezen dat mensen dat niet gaan doen.”

“Komende week is er een informatieve bijeenkomst en wordt de gemeenteraad bijgepraat over de stand van zaken rondom Corona. Leefbaar Krimpen zal dan het belang van een vaccinatie- en testlocatie in Krimpen nogmaals benadrukken en aan de orde brengen.”