LEEFBAAR KRIMPEN

Leefbaar Krimpen wil verruiming winkelopening op zon- en feestdagen

Leefbaar Krimpen wil verruiming winkelopening op zon- en feestdagen

Leefbaar Krimpen gaat zich sterk maken voor de verruiming van de openingstijden van de winkel op zon- en feestdagen in Krimpen aan den IJssel.

Door de Coronacrisis worstelen ondernemers met de maatregelen die genomen moeten worden, zoals de anderhalve meter afstand. Daardoor mogen er ook minder mensen tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Met name op de zondag zie je dan een enorme drukte ontstaan en leidt dit zelfs tot wachtrijen. Dit is niet wenselijk en daarom wil Leefbaar Krimpen dat er op de zondag al vanaf 10 uur ’s ochtends gewinkeld mag worden en dan tot 8 uur ’s avonds. Raadslid Oscar Suijk heeft hiertoe een motie gemaakt welke op 4 juni 2020 behandeld zal worden in de gemeenteraad.

“We doen dit ook met name voor onze ouderen en kwetsbaren, zodat zij wat makkelijker ook op zondag hun boodschappen kunnen doen zonder in het gedrang te komen. Daarnaast is er ook bij de ondernemers behoefte aan meer ruimte op de zondag om zo tot een betere spreiding te komen. Wij roepen het College op om vooruitlopend op de aanpassing van de verordening het nu al toe te staan dat winkeliers er voor kunnen kiezen om gebruik te maken van de verruiming, mocht deze door de Raad worden aangenomen”, aldus raadslid Oscar Suijk van Leefbaar Krimpen.